Nyt voit myös soittaa Digitukeen tai kysyä neuvoa chatissa! Helsingin Digituen uusi puhelinpalvelu on avoinna ma-pe klo 9-12 numerossa 09 310 10011. Chat palvelee samoin aukioloajoin ja löytyy sivun oikeasta alakulmasta.

Lue lisää

Helsingin kaupunki ja maksuton digituki

Onko sinulla ollut ongelmia nettiyhteyden kanssa? Oletko yrittänyt asentaa puhelimeen sovellusta, joka ei toimikaan? Miksi printterin liittäminen omaan tietokoneeseen tai älypuhelimeen on niin vaikeaa? Jokainen meistä kohtaa digiongelmia, mutta saako jokainen meistä niihin apua?

Helsingin kaupunki tarjoaa maksutonta digitukea yli 150 toimipaikassa eri puolilla kaupunkia. Tukea voi saada kirjastoissa, asukastaloilla, palvelukeskuksissa, työväenopistolla ja nuorisotaloilla. Maksutonta digitukea annetaan vuodessa yli 230 000 kertaa. Tukipaikat löydät helposti osoitteesta digituki.hel.fi

Helsinki haluaa pitää kaikki mukana digiveneessä. Hyvä digiarki kuuluu tasapuolisesti kaikille kaupunkilaisille. Ellet pääse toimipaikkaan, niin digitukea on tarjolla myös etänä. Paraikaa kokeilemme kotiin saatavaa ja kasvotusten tapahtuvaa digitukea. 

Digi on mukava asia. Sen avulla voi hoitaa paitsi asioita, niin myös tavata tuttujaan, pitää yllä sosiaalisia suhteita sekä nauttia monista sisältöpalveluista, kuten ilmaisista suomalaisista elokuvista, virtuaalimuseokäynneistä tai musiikista. 

Digitaitoja voi jokainen opetella iästä huolimatta. Kaupungin työntekijät ja Enter ry:n vapaaehtoiset auttavat pulmatilanteissa. Omia digitaitoja voi ja kannattaa aina myös kehittää. 

Kurkkaa siis digituki.hel.fi .

Aurinkoisia digipäiviä

Ari Tammi 
ari.tammi@hel.fi 
erityissuunnittelija, digituen koordinaattori
Helsinki-info
Helsingin kaupunginkanslia