Mitä digituki on?

Digitukipisteitä on yli 150 eri puolilla kaupunkia

Digitukea tarjoavat kaupungin eri toimipisteet kuten, kirjastot, palvelukeskukset, asukastalot, työnväenopisto, Arbis ja Helsinki-info. Digitukea saa paikan päällä palvelupisteissä, myös etänä sekä kotiin.

Kirjastot

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa digitukea kaikissa 37 toimipisteissään. Digitukea toteuttavat kirjaston henkilökunnan ohella kaupungin yhteistyökumppanit kuten ENTER ry. Digituen lisäksi opastusta annetaan kirjaston sähköisistä aineistoista sekä kirjallisuuden ja musiikin sisällöistä. Käytössäsi on myös asiakastietokoneita. Lisäksi kirjastoissa järjestetään erilaisia digitukeen liittyviä tapahtumia, luentoja ja ryhmäopastuksia.

Digitukea ajanvarauksella Helsingin kirjastoissa
Kirjastojen opastuskalenteri
Lisätietoa kirjastojen digituesta
ENTER ry:n vertaisopastukset Helsingissä

Helsingin työväenopisto

Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto tarjoaa digitukea suomen, englannin, venäjän ja arabian kielillä avoimissa digipisteissä. Opisto järjestää vuosittain n. 10.000 tuntia tietotekniikka- ja mediakursseja, tietoiskuja ja luentoja sekä digitukea opiston toimipaikoissa eri puolilla Helsinkiä. Ajankohtainen tarjonta löytyy Ilmonet.fi-palvelusta . Opiston toimipisteet, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät opiston verkkosivulta .

Monikieliset digiopastukset
Työväenopistolla on mahdollista saada digitukea suomen lisäksi englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi. Voit hakea apua tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen, internetin ja sähköpostin käyttöön. Lisäksi tuemme sähköisessä viranomaisasioinnissa, esim. sähköisten lomakkeiden täyttämisessä ja niihin liittyvissä teknisissä kysymyksissä. Palvelu on tarkoitettu kaikille digitaalista tukea tarvitseville.  

Englanniksi ja arabiaksi
Venäjäksi

IHH Helsinki

International House Helsinki (IHH) tarjoaa ison joukon maahan muuttaneiden tarvitsemista alkuvaiheen neuvonta- ja viranomaispalveluista saman katon alta. Palvelu on suunnattu kaikille ulkomailta hiljattain pääkaupunkiseudulle muuttaneille. IHH palvelee myös yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Helsingfors Arbis

Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto tarjoaa digitukea ruotsinkielellä tietokoneiden, tablettilaitteiden, digikameroiden ja ohjelmistojen käytössä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset: Jan Amnell, sähköposti jan.amnell (at) arbis.hel.fi, puh 040 509 6834. Kurssien tiedot löytyvät Ilmonetistä .

Stadin yhteisötalot

Stadin yhteisötaloissa tarjotaan digitukea ja apua sähköiseen asiointiin. Voit käyttää yhteisötaloissa olevia asiakastietokoneita ja monitoimilaitetta tai kysyä digitukea myös omien laitteiden pulmissa.

Palvelukeskukset

Palvelukeskusten palvelut ja toiminta on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille. Useimmista palvelukeskuksista voi varata ajan digitukeen joko puhelimitse tai paikanpäältä. Tulostamisesta maksat vain omakustannehinnan.

Nuorisotalot

Nuoriso-ohjaajat tarjoavat nuorille tukea digitaalisten toimintojen ja välineiden hyödyntämisessä esimerkiksi osallisuustoiminnassa ja työnhakuun liittyvissä asioissa. Nuoria tuetaan myös digitaalisuuden hyödyntämisessä, itsensä ilmaisemisessa verkossa ja internetin ilmiöiden – kuten pelimaailman – ymmärtämisessä.

Nuorille opetetaan median käyttöä, kuten videon- ja äänen käsittelyä, valotyötä ja sisällöntuotantoa (Helsinkikanava, radio ohjelmien tekeminen). Nuoriso-ohjaat toimivat myös verkossa, ja ovat tavoitettavissa mm. whatsappin kautta. Nuorten tuen yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen kotisivulta .

Työnhaun digitaitoja työnhakijoille

Helsingin työllisyyspalvelut järjestää asiakkailleen digitaitokursseja ja tapahtumia.

Lisätietoa Työnhaun digitaidot -kursseista löydät työllisyyspalveluiden sivuilta. Kaikki työllisyyspalveluiden tapahtumat voit katsoa tapahtumakalenterista.

Sähköisen asioinnin tuki

Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin käytön tuki puhelimitse ja chat on avoinna ma-pe klo 8-18, puh. 09 310 88800.  Tietoturvasyistä käytön tuessa ei nähdä soittajan, hakemuksen tai hakijan tietoja.

Helsinki-info , puh. 09 310 111 11, neuvoo, kun etsit tietoa kaupungin palveluista.

Kotidigituki

Helsingin kaupunki tekee yhteistyötä HelsinkiMission kanssa, jonka vapaaehtoiset auttavat digipulmissa omassa kodissasi. Voit saada opastusta esimerkiksi tietokoneen, tabletin, puhelimen tai television käytön opettelussa.

Digiapua voi tiedustella täyttämällä yhteydenottolomakkeen (avaa uuden välilehden)

Digiopastusta voi tiedustella HelsinkiMissiosta myös puhelimitse ma, ke ja to klo 9-12, puh. 09 2312 0370.

Enterin vertaisopastus

ENTER ry on ikäihmisten tietotekniikkayhdistys. Enterin vertaisopastajat opastavat senioreita kirjastoissa, palvelukeskuksissa tai muissa julkisissa tiloissa, noin 80 paikassa eri puolilla Uuttamaata. Enteristä seniorit voivat tilata tietotekniikkaopastusta myös etäopastuksena. Yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa järjestettävien opastusten tiedot löydät ENTER ry:n verkkosivulta.

Helsingin etädigituki

Etädigitukipyyntöjä otetaan vastaan tällä lomakkeella (forms.office.com avautuu uuteen välilehteen).

Helsinki-info vastaa kysymyksiin tai täyttää tarvittaessa lomakkeen puolestasi numerossa 09 310 111 11.Yhteyden Helsinki-infoon  saa myös chatissa ma-to klo 9 – 16 ja pe 10-15.

Etätukea saa tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käytössä. Tukea saa myös sähköisen asioinnin, verkkopalveluiden ja yleisimpien sovellusten käyttöön liittyvissä ongelmissa. Lomakkeen lähettämisen jälkeen Helsingin kaupungin digitukijat ottavat sinuun yhteyttä yhden arkipäivän kuluessa ja sopivat tarkemman opastusajan.

Etädigituki annetaan Digi- ja väestötietoviraston digituen eettistä ohjeistusta (avaa uuden välilehden)  noudattaen. Etäopastuspyyntöjen rekisteriseloste on nähtävissä sivuillamme.