Nyt voit myös soittaa Digitukeen tai kysyä neuvoa chatissa! Helsingin Digituen uusi puhelinpalvelu on avoinna ma-pe klo 9-12 numerossa 09 310 10011. Chat palvelee samoin aukioloajoin ja löytyy sivun oikeasta alakulmasta.

Lue lisää

Mitä digituki on?

digituki

Digitukipisteitä on yli 150 eri puolilla kaupunkia

Digitukea tarjoavat kaupungin eri toimipisteet kuten kirjastot, palvelukeskukset, yhteisötalot, työväenopisto, Arbis ja Helsinki-info. Digitukea saa paikan päällä palvelupisteissä, puhelimessa,  sekä kotiin.

Digituen puhelinpalvelu ja etädigituki

Jos tarvitset apua tietokoneen, tabletin, puhelimen tai asiointipalveluiden käyttöön, autamme sinua Helsingin kaupungin digituessa maksuttomasti joka arkipäivä. Tukea saa myös muiden verkkopalveluiden ja yleisimpien sovellusten käyttöön liittyvissä ongelmissa.

Soita numeroon 09 310 10011 tai kysy chatissa, joka löytyy sivun oikeasta alakulmasta. Palvelu on avoinna ma–pe klo 9–12.

Jos ongelma ei ratkea puhelimessa, voimme ohjata sinut jollekin digitukipisteistämme ja varata tarvittaessa ajan. Voimme täyttää puhelimessa myös kotidigitukipyynnön.

Lisäksi meille on mahdollista tehdä etädigipyyntö. Pyynnön voi lähettää esimerkiksi puhelinpalvelun ollessa suljettuna. Lomakkeen lähettämisen jälkeen Helsingin kaupungin digitukijat ottavat sinuun yhteyttä yhden arkipäivän kuluessa ja sopivat tarkemman opastusajan.

Etädigitukipyyntöjä otetaan vastaan tällä lomakkeella .

Etädigituki annetaan Digi- ja väestötietoviraston digituen eettistä ohjeistusta noudattaen. Etäopastuspyyntöjen rekisteriselosteen löydät täältä.

Sähköisen asioinnin tuki

Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin käytön tuki numerossa 09 310 88800 ja chat ovat avoinna ma–pe klo 8–18.  Tietoturvasyistä käytön tuessa ei nähdä soittajan, hakemuksen tai hakijan tietoja.

Helsinki-info neuvoo, kun etsit tietoa kaupungin palveluista. Helsinki-infon puhelinpalvelu numerossa 09 310 111 11 ja chat ovat auki ma–to klo 9–16 ja pe klo 10–15.

Stadin yhteisötalot

Stadin yhteisötaloissa tarjotaan digitukea ja apua sähköiseen asiointiin. Voit käyttää yhteisötaloissa olevia asiakastietokoneita ja monitoimilaitetta tai kysyä digitukea myös omien laitteiden pulmissa.

Kotidigituki

Helsingin kaupunki tekee yhteistyötä HelsinkiMission kanssa, jonka vapaaehtoiset auttavat digipulmissa omassa kodissasi. Voit saada opastusta esimerkiksi tietokoneen, tabletin, puhelimen tai television käytön opettelussa.

Digiapua voi tiedustella täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Digiopastusta voi tiedustella HelsinkiMissiosta myös puhelimitse ma, ke ja to klo 9–12 numerossa 09 2312 0370.

Seniori- ja palvelukeskukset

Palvelukeskusten palvelut ja toiminta on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille. Useimmista palvelukeskuksista voi varata ajan digitukeen joko puhelimitse tai paikanpäältä.

Seniori-info

Seniori-info on helsinkiläisille senioreille tarkoitettu kiireetön neuvontapalvelu. Seniori-infolla (Siltasaarenkatu 2, Hakaniemi) on tarjolla digitukea maanantaisin klo 13–15.

Kirjastot

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa digitukea kaikissa toimipisteissään. Digitukea toteuttavat kirjaston henkilökunnan ohella kaupungin yhteistyökumppanit kuten ENTER ry. Digituen lisäksi opastusta annetaan kirjaston sähköisistä aineistoista sekä kirjallisuuden ja musiikin sisällöistä. Käytössäsi on myös asiakastietokoneita. Lisäksi kirjastoissa järjestetään erilaisia digitukeen liittyviä tapahtumia, luentoja ja ryhmäopastuksia.

Digitukea ajanvarauksella Helsingin kirjastoissa
Kirjastojen opastuskalenteri
Lisätietoa kirjastojen digituesta
ENTER ry:n vertaisopastukset Helsingissä

Enterin vertaisopastus

ENTER ry on ikäihmisten tietotekniikkayhdistys. Enterin vertaisopastajat opastavat senioreita kirjastoissa, palvelukeskuksissa tai muissa julkisissa tiloissa, noin 80 paikassa eri puolilla Uuttamaata. Enteristä seniorit voivat tilata tietotekniikkaopastusta myös etäopastuksena. Yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa järjestettävien opastusten tiedot löydät ENTER ry:n verkkosivulta.

Helsingin työväenopisto

Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto tarjoaa digitukea suomen, englannin, venäjän ja arabian kielillä avoimissa digipisteissä. Opisto järjestää vuosittain n. 10.000 tuntia tietotekniikka- ja mediakursseja, tietoiskuja ja luentoja sekä digitukea opiston toimipaikoissa eri puolilla Helsinkiä. Ajankohtainen tarjonta löytyy Ilmonet.fi-palvelusta. Opiston toimipisteet, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät opiston verkkosivulta.

Monikieliset digiopastukset

Työväenopistolla on mahdollista saada digitukea suomen lisäksi englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi. Voit hakea apua tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen, internetin ja sähköpostin käyttöön. Lisäksi tuemme sähköisessä viranomaisasioinnissa, esim. sähköisten lomakkeiden täyttämisessä ja niihin liittyvissä teknisissä kysymyksissä. Palvelu on tarkoitettu kaikille digitaalista tukea tarvitseville.

Englanniksi ja arabiaksi
Venäjäksi

Helsingfors Arbis

Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto tarjoaa digitukea ruotsinkielellä tietokoneiden, tablettilaitteiden, digikameroiden ja ohjelmistojen käytössä.

Kurssien tiedot löytyvät Ilmonetistä.

IHH Helsinki

International House Helsinki (IHH) tarjoaa ison joukon maahan muuttaneiden tarvitsemista alkuvaiheen neuvonta- ja viranomaispalveluista saman katon alta. Palvelu on suunnattu kaikille ulkomailta hiljattain pääkaupunkiseudulle muuttaneille. IHH palvelee myös yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Työnhaun digitaitoja työnhakijoille

Helsingin työllisyyspalvelut järjestää asiakkailleen CV työpajoja ja muita tapahtumia.

Lisätietoa työpajoista löydät työllisyyspalveluiden sivuilta. Kaikki työllisyyspalveluiden tapahtumat voit katsoa tapahtumakalenterista.

Nuorisotalot

Nuoriso-ohjaajat tarjoavat nuorille tukea digitaalisten toimintojen ja välineiden hyödyntämisessä esimerkiksi osallisuustoiminnassa ja työnhakuun liittyvissä asioissa. Nuoria tuetaan myös digitaalisuuden hyödyntämisessä, itsensä ilmaisemisessa verkossa ja internetin ilmiöiden – kuten pelimaailman – ymmärtämisessä.

Nuorille opetetaan median käyttöä, kuten videon- ja äänen käsittelyä, valotyötä ja sisällöntuotantoa. Nuorten tuen yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen kotisivulta.