Nyt voit myös soittaa Digitukeen tai kysyä neuvoa chatissa! Helsingin Digituen uusi puhelinpalvelu on avoinna ma-pe klo 9-12 numerossa 09 310 10011. Chat palvelee samoin aukioloajoin ja löytyy sivun oikeasta alakulmasta.

Lue lisää

Kesäajan digitukea useissa eri palvelupisteissä

Tässä artikkelissa on koottuna tietoja, mistä Helsingissä voi kesän aikana saada digitukea digiongelmiin. Maksutonta digitukea on myös kesällä tarjolla monipuolisesti useissa palvelupisteissä eri puolella kaupunkia sekä puhelimitse ja chatissa.

Digituen puhelin- ja chat-palvelu

Digituen puhelin- ja chat-palvelu on avoinna läpi kesän ma-pe klo 9–12 puh. 09 310 10011. 

Digitukea palvelupisteissä

Helsinki-infon palvelupisteellä keskustakirjasto Oodissa saa digitukea arkisin ma-to 10-18 ja pe klo 10-16, Helsinki-infon tarkemmat aukioloajat Helsinki-infon sivuilta.

Yhteisötalo Hanna (Sturenkatu 12) on avoinna arkisin ma-pe 10-17 ja digitukea saa aukioloaikojen mukaisesti ilman ajanvarausta. Digitukea voi saada oman älylaitteen käyttöön tai mahdollisuus käyttää myös asiakastietokoneita. Lisätietoja yhteisötalo Hannan sivuilta.

Yhteisötalo Oulunkylän Seurahuone (Larin Kyöstin tie 7) on avoinna arkisin ma-pe 10-17 ja digitukea saa keskiviikkoisin aukioloaikojen mukaisesti ja ilman ajanvarausta. Lisätietoja yhteisötalo Oulukylän Seurahuone sivuilta.

Työväenopisto järjestää kesäkuussa Likidigituki ihan pihalla -digituen opastusta kesäkuussa ajalla 3.6.-12.6. ma-ke klo 13-15 Kallion opistotalolla (Helsinginkatu 26) ilman ajanvarausta, jonotusperiaatteella noin 30 min / opastus. Opastuksessa käytetään omaa mobiililaitetta, puhelinta tai tablettia tai voi tarvittaessa käyttää myös opiston tablet-laitetta. Lisätiedot ja opastusajat Digiopastus: likidigituki ihan pihalla.  

Likidigituki ihan pihalla- digituen opastusta elokuussa ajalla 20.8.-29.8. ti-to klo 13-15 Kallion opistotalolla (Helsinginkatu 26) ilman ajanvarausta, jonotusperiaatteella noin 30 min / opastus. Lisätiedot ja opastusajat Digiopastus: likidigituki ihan pihalla. 

Kirjastot Osassa kirjastoissa on myös kesällä ajanvarauksellista digitukea. Enter ry:n pitämät opastukset kirjastoissa jäävät kesätauolle kesäkuusta elokuuhun saakka. Kirjastoista saa kuitenkin digitukea kysymällä ilman ajanvarausta ja suurin osa kirjastojen palveluista on tarjolla kesälläkin. Tarkemmat aukiolotiedot kirjastojen sivuilta.

Palvelukeskuksista Töölön ja Kampin palvelukeskuksissa saa digitukea kesä-, heinä- ja elokuussa arkisin ma-pe klo 9–15 ilman ajanvarausta. Kinaporin palvelukeskuksessa saa digitukea ma, ti ja to klo 8–14 ilman ajanvarausta. Lisätietoa palvelukeskuksien sivuilta.

Seniori-infon neuvontapisteellä (Siltasaarenkatu 2) digitukea saatavilla maanantaisin klo 13-15 kesäkuun loppuun saakka ilman ajanvarausta jonotusperiaatteella. Kesäkuun digiopastuspäivät ovat 3.6., 10.6., 17.6. ja 24.6., jolloin digineuvoja on paikalla.

Enter ry järjestää kesäopastusta Kampin palvelukeskuksessa (2.krs Salomonkatu 21 B). Kesäkuussa opastukset ovat tiistaisin 4.6., 11.6. ja 18.6. klo 10-12. Elokuussa opastukset ovat tiistaisin 13.8., 20.8. ja 27.8. klo 10-12. Opastuksiin voi tulla ilman ajanvarausta. Kesäopastus | Enter ry .

Kotidigituki

HelsinkiMission kotidigituki ja puhelinpalvelu ovat kesätauolla ajalla 24.6.-2.8.. Elokuussa kotidigituen toiminta jatkuu normaalisti. Lisätietoa HelsinkiMission kotidigituesta Digiapu — HelsinkiMissio 

Etäopastukset

SeniorSurf etäopastuspalvelu on auki opastuspyynnöille kesäkuussa 20.6. saakka. Palvelu on kesätauolla 21.6.-4.8. Kaikki 20.6. mennessä saapuneet pyynnöt opastetaan, ennen kesälomalle siirtymistä. Lisätietoa etäopastuksista.

Opintopiiri

Vanhustenturvan järjestämä avoin digikerho kesällä 24.6.–14.8., maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 13–14.30 Tiedon Tuvalla (Ruoholahdenranta 1 D). Kerhon aihe vaihtuu viikoittain, eli maanantaina ja keskiviikkona on aina sama aihe. Voit osallistua niin usein tai harvoin kuin tahdot, ei ilmoittautumista. Lisätietoa digikerhosta vanhustenturva.