Nyt voit myös soittaa Digitukeen tai kysyä neuvoa chatissa! Helsingin Digituen uusi puhelinpalvelu on avoinna ma-pe klo 9-12 numerossa 09 310 10011. Chat palvelee samoin aukioloajoin ja löytyy sivun oikeasta alakulmasta. Etädigituenpyyntölomake on toistaiseksi poissa käytöstä.

Lue lisää

Mistä löydän digitukea?

Palvelut lähellä sinua eri puolella Helsinkiä

Kirjastot

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa digitukea kaikissa toimipisteissään. Yksilöopastusta tarjoavat kirjaston henkilökunnan lisäksi yhteistyökumppanit kuten ENTER ry. Digituen lisäksi opastusta annetaan myös kirjaston sähköisistä aineistoista sekä kirjallisuuden ja musiikin sisällöistä. Henkilökohtaisen avun lisäksi kirjastoissa järjestetään erilaisia digitukeen liittyviä tapahtumia, luentoja ja ryhmäopastuksia.

Kirjastojen opastuskalenteri
Lisätietoa kirjastojen opastuksista
ENTER ry:n vertaisopastukset Helsingissä

Helsingin työväenopisto

Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto tarjoaa digineuvontaa suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabian kielellä avoimissa digipisteissä. Opisto järjestää vuosittain n. 10.000 tuntia tietotekniikka- ja mediakursseja, tietoiskuja ja luentoja sekä digiopastusta opiston toimipaikoissa eri puolilla Helsinkiä. Ajankohtainen tarjonta löytyy Ilmonet.fi -palvelusta. Opiston toimipisteet, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät opiston verkkosivulta.

Monikieliset digiopastukset

Työväenopistolla on mahdollista saada digiopastusta suomen lisäksi englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi. Digioppaalta voi hakea apua tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen, internetin ja sähköpostin käyttöön. Lisäksi opas tukee sähköisessä viranomaisasioinnissa, esim. sähköisten lomakkeiden täyttämisessä ja niihin liittyvissä teknisissä kysymyksissä.

Palvelu on tarkoitettu kaikille digitaalista tukea tarvitseville.  

Digital guidance , Aino التوجيه والارشاد الرقمي
https://ilmonet.fi/course/H215451
Digital guidance , Vuotalo التوجيه والارشاد الرقمي
https://ilmonet.fi/course/H215452
Digital guidance , Stoa التوجيه والارشاد الرقمي
https://ilmonet.fi/course/H215417
Digiopastus venäjäksi, Stoa / Диги
консультации на русском языке в Stoa
https://ilmonet.fi/course/H215447
Digiopastus venäjäksi etänä / Диги
консультации на русском языке онлайн
https://ilmonet.fi/course/H215450

Helsingfors Arbis

Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto, tarjoaa digitukea ruotsinkielellä tietokoneiden, tablettilaitteiden, digikameroiden ja ohjelmistojen käytössä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset: Jan Amnell, sähköposti jan.amnell (at) arbis.hel.fi, puh 040 509 6834. Kurssien tiedot löytyvät Ilmonetistä.

Yhteisötalot

Kaikista Stadin yhteisötaloissa on käytettävissä on tietokoneita ja monitoimilaite sähköiseen asiointiin. Saat digitukea tarvittaessa myös omien laitteiden käyttöön.

Seniori- ja palvelukeskukset

Palvelukeskukset tarjoavat helsinkiläisille eläkeläisille tietokoneita digipalveluiden käyttämiseksi. Yleensä myös tulostaminen on mahdollista. Tulostuksesta peritään omakustannehinta.

Digitukea on saatavissa ajanvarauksella.

Nuorisotalot

Nuoriso-ohjaajat tarjoavat nuorille tukea digitaalisten toimintojen ja välineiden hyödyntämisessä esimerkiksi osallisuustoiminnassa ja työnhakuun liittyvissä asioissa.

Lisäksi tukea on tarjolla myös nettimaailman sisältöjen ja eri ilmiöiden käsittelyssä. Nuoria tuetaan digitaalisuuden hyödyntämisessä, itsensä ilmaisemisessa verkossa ja suhtautumisessa internetin pelimaailmaan.

Tarjolla on opetus median käyttöä, kuten videon- ja äänen käsittelyä, valotyötä ja sisällöntuotantoa koskien (Helsinki-kanava, radio ohjelmien tekeminen). Nuoriso-ohjaat toimivat myös verkossa ja ovat tavoitettavissa mm. WhatsAppin kautta. Nuorten tuen yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen kotisivulta.