Mistä löydän digitukea? Lähellä sinua eri puolella Helsinkiä

Löydät palvelukartalta Helsingin kaupungin toimipisteet, joissa saa digitukea.

Tarkemmat tiedot palveluajoista ja sisällöstä löydät toimipisteen omilta sivuilta. Digitukea antavat kaupungin omien työntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoiset vertaisopastajat.

Kirjastot

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa digitukea kaikissa toimipisteissään. Yksilöopastusta tarjoavat kirjaston henkilökunnan lisäksi yhteistyökumppanit kuten ENTER ry. Digituen lisäksi opastusta annetaan myös kirjaston sähköisistä aineistoista sekä kirjallisuuden ja musiikin sisällöistä. Henkilökohtaisen avun lisäksi kirjastoissa järjestetään erilaisia digitukeen liittyviä tapahtumia, luentoja ja ryhmäopastuksia.

Kirjastojen opastuskalenteri
Lisätietoa kirjastojen opastuksista
ENTER ry:n vertaisopastukset Helsingissä

Helsingin työväenopisto

Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto tarjoaa digineuvontaa suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabian kielellä avoimissa digipisteissä. Opisto järjestää vuosittain n. 10.000 tuntia tietotekniikka- ja mediakursseja, tietoiskuja ja luentoja sekä digiopastusta opiston toimipaikoissa eri puolilla Helsinkiä. Ajankohtainen tarjonta löytyy Ilmonet.fi -palvelusta. Opiston toimipisteet, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät opiston verkkosivulta.

Monikieliset digiopastukset

Työväenopistolla on mahdollista saada digiopastusta suomen lisäksi englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi. Digioppaalta voi hakea apua tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen, internetin ja sähköpostin käyttöön. Lisäksi opas tukee sähköisessä viranomaisasioinnissa, esim. sähköisten lomakkeiden täyttämisessä ja niihin liittyvissä teknisissä kysymyksissä.

Palvelu on tarkoitettu kaikille digitaalista tukea tarvitseville.  

Digital guidance , Aino التوجيه والارشاد الرقمي
https://ilmonet.fi/course/H215451
Digital guidance , Vuotalo التوجيه والارشاد الرقمي
https://ilmonet.fi/course/H215452
Digital guidance , Stoa التوجيه والارشاد الرقمي
https://ilmonet.fi/course/H215417
Digiopastus venäjäksi, Stoa / Диги
консультации на русском языке в Stoa
https://ilmonet.fi/course/H215447
Digiopastus venäjäksi etänä / Диги
консультации на русском языке онлайн
https://ilmonet.fi/course/H215450

Helsingfors Arbis

Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto, tarjoaa digitukea ruotsinkielellä tietokoneiden, tablettilaitteiden, digikameroiden ja ohjelmistojen käytössä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset: Jan Amnell, sähköposti jan.amnell (at) arbis.hel.fi, puh 040 509 6834. Kurssien tiedot löytyvät Ilmonetistä.

Asukastalot ja palvelukeskukset

Sosiaali- ja terveystoimialan digineuvontaa toteutetaan pääasiassa kaupungin asukastaloissa sekä palvelukeskuksissa. Seitsemässä kaupungin ylläpitämässä asukastalossa yksi tai useampi it-tukihenkilö tarjoaa digineuvontaa ilman ajanvarausta.

Palvelukeskusten palvelut ja toiminta on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille. Useimmista palvelukeskuksista voi varata ajan digineuvontaan joko puhelimitse tai paikanpäältä.

Nuorisotalot

Nuoriso-ohjaajat tarjoavat nuorille tukea digitaalisten toimintojen ja välineiden hyödyntämisessä esimerkiksi osallisuustoiminnassa ja työnhakuun liittyvissä asioissa.

Lisäksi tukea on tarjolla myös nettimaailman sisältöjen ja eri ilmiöiden käsittelyssä. Nuoria tuetaan myös digitaalisuuden hyödyntämisessä, siinä miten voi parhaiten ilmaista itseään verkossa. Lisäksi tarjotaan kasvatuksellista otetta internetin pelimaailmaan.

Nuorille opetetaan myös median käyttöä, kuten videon- ja äänen käsittelyä, valotyötä ja sisällöntuotantoa Helsinki-kanavalle ja radio ohjelmien tekoa. Nuoriso-ohjaat toimivat myös verkossa, ja ovat tavoitettavissa mm. whatsappin kautta. Nuorten tuen yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen kotisivulta.

Digirasti

Digirasti tarjoaa apua työnhakuun liittyviin digiongelmiin. Digirastin digineuvoja on tavattavissa

  • Helsingin työllisyyspalveluiden Pasilan toimipisteessä joka maanantai (Ratapihantie 7) klo 9-16
  • Helsingin työllisyyspalveluiden Itäkeskuksen toimipisteessä joka perjantai (Asiakkaankatu 3 A) klo 9-16.

Neuvontaa saa ilman ajanvarausta ja mm. seuraavista aiheista: laitteiden käyttö, sähköisten työhakemusten lähettäminen, koulutukseen ilmoittautuminen, nettilomakkeiden käyttö, sähköpostin käyttö, liitetiedostot yms. Neuvontakielinä digirastissa ovat suomi ja englanti.