Mistä löydän digitukea? Lähellä sinua eri puolella Helsinkiä

Löydät palvelukartalta Helsingin kaupungin toimipisteet, joissa saa digitukea. Kirjoitan palvelukartan hakuun sana 'digituki'. Puhelimitse tiedon lähimmästä toimipisteestä saat Helsinki-infosta 09 310 111 11.

Koronatilanteen vuoksi lähitukea on tarjolla rajoitetusta. Stadin asukastalo Hanna ja Oulunkylän seurahuone ovat avoinna 14.6.–8.8.2021 ma–pe klo 9–16.  (Lue lisää). Kirjastojen tilojen, laitteiden ja omatoimikirjastojen käyttö ja avaamistahti vaihtelee eri Helmet-kirjastoissa. Tarkista ajankohtainen tilanne kustakin kirjastosta (helmet.fi). Palvelukeskukset pysyvät edelleen suljettuina.

Tarkemmat tiedot palveluajoista ja sisällöstä löydät toimipisteen omilta sivuilta. Digitukea antavat kaupungin omien työntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoiset vertaisopastajat.

Kirjastot

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa digitukea kaikissa toimipisteissään. Yksilöopastusta tarjoaa kirjaston henkilökunnan lisäksi yhteistyökumppanit. Digituen lisäksi opastusta annetaan myös kirjaston sähköisistä aineistoista sekä kirjallisuuden ja musiikin sisällöistä. Henkilökohtaisen avun lisäksi kirjastoissa järjestetään erilaisia digitukeen liittyviä tapahtumia, luentoja ja ryhmäopastuksia.

Kirjastojen opastuskalenteri
Lisätietoa kirjastojen opastuksista

Helsingin työväenopisto

Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto tarjoaa digineuvontaa suomeksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja farsin kielellä avoimissa digipisteissä. Opisto järjestää vuosittain n. 10.000 tuntia tietotekniikka- ja mediakursseja, tietoiskuja ja luentoja sekä digiopastusta opiston toimipaikoissa eri puolilla Helsinkiä. Ajankohtainen tarjonta löytyy Ilmonet.fi -palvelusta. Opiston toimipisteet, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät opiston verkkosivulta.

Helsingfors Arbis

Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto, tarjoaa digitukea ruotsinkielellä tietokoneiden, tablettilaitteiden, digikameroiden ja ohjelmistojen käytössä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset: Jan Amnell, sähköposti jan.amnell (at) arbis.hel.fi, puh 040 509 6834. Kurssien tiedot löytyvät Ilmonetistä.

Asukastalot ja palvelukeskukset

Sosiaali- ja terveystoimialan digineuvontaa toteutetaan pääasiassa kaupungin asukastaloissa sekä palvelukeskuksissa. Seitsemässä kaupungin ylläpitämässä asukastalossa yksi tai useampi it-tukihenkilö tarjoaa digineuvontaa ilman ajanvarausta.

Palvelukeskusten palvelut ja toiminta on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille. Useimmista palvelukeskuksista voi varata ajan digineuvontaan joko puhelimitse tai paikanpäältä.

Nuorisotalot

Nuoriso-ohjaajat tarjoavat nuorille tukea digitaalisten toimintojen ja välineiden hyödyntämisessä esimerkiksi osallisuustoiminnassa ja työnhakuun liittyvissä asioissa.

Lisäksi tukea on tarjolla myös nettimaailman sisältöjen ja eri ilmiöiden käsittelyssä. Nuoria tuetaan myös digitaalisuuden hyödyntämisessä, siinä miten voi parhaiten ilmaista itseään verkossa. Lisäksi tarjotaan kasvatuksellista otetta internetin pelimaailmaan.

Nuorille opetetaan myös median käyttöä, kuten videon- ja äänen käsittelyä, valotyötä ja sisällöntuotantoa Helsinki-kanavalle ja radio ohjelmien tekoa. Nuoriso-ohjaat toimivat myös verkossa, ja ovat tavoitettavissa mm. whatsappin kautta. Nuorten tuen yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen kotisivulta.